Inledning av sällsynta jordartsmetaller Permanent Magneter Material NdFeB

Sällsynta jordartsmetaller permanentmagnet Nd-Fe-B är en ny typ av magnetiskt material som utvecklats i 1980-talet med utmärkt magnetiska egenskaper i form av hög energiprodukt hög tvångsmedel kraft etc. Det är de starka och mäktiga magnetiska material, fram till nu och betraktas som den King of Magnet. 

Main tillämpningen av sällsynta jordartsmetaller permanentmagneter Nd-Fe -B

Med utmärkt magnetiska egenskaper, riklig råvara och relativt låg kostnad, Nd-Fe-B är en mycket snabb utveckling och stort ansökan. Det blir att ersätta de traditionella magnet för Ferrite, Al-Ni-Co och Sm-Co i många området, såsom elektro-accoustic enheten, elektrisk motor, instrument och mätare, bilindustrin, petro-kemiska industrin och magnetiska sjukvård produkt.

Typiska Utseende av sällsynta jordartsmetaller permanentmagneter Nd-Fe-B

Den grundläggande och typiska formen av magnet som används är skivan, ring, bricka och block (square). Ytan är vanligtvis behandlas med zink, nickel eller Epoxiharts beläggning.

Utvecklingen av sällsynta jordartsmetaller permanent magnetiskt material

Sällsynta jordartsmetaller del har unika magnitic egendom. Sällsynta jordartsmetaller material som producerats med sällsynta jordartsmetaller är mycket viktigt material i moderna vetenskapliga teknik och sällsynta jordartsmetaller material kan delas i tre generationer beroende på utvecklingen. Den första generationen av sällsynta jordartsmetaller permanent magnetiska material (SmCo5) legering utvecklades på 1960-talet i USA och används i militära industrin, den andra generationen av sällsynta jordartsmetaller permanent magnetiska material (SmCoCuFeZr) har utvecklats under 1970-talet och används i de flesta branscher, tredje generationens av sällsynta jordartsmetaller permanent magnetiska material är NdFeB legering har utvecklats med framgång i 1980-talet i Japan. Utvecklingen av tredje generationens sällsynta jordartsmetaller permanent magnetiskt material fångas uppmärksam på världen för kostnaden för de produktion av Nd-Fe-B är mycket minskade medan magnetiska egendom tydligt ökat. In produktion av NdFeB legering, billiga Nd (neodium) och Fe ersätta dyra Sm och Co används i första och andra generationen.

Marknadsanalys av sällsynta jordartsmetaller permanent magnet material Nd-Fe-B och Nd (neodium)
Den totala användningen av permanent sällsynta jordartsmetaller magnet Nd-Fe-B i världen år 1990 är 2500 MT, 4000MT 1992, 7000MT 1997 och årsförbrukning permanenta sällsynta jordartsmetaller magnet Nd-Fe-B kommer att nå 10000 MT under år 2000 enligt prognos. Den metall Nd (neodym) är det huvudsakliga materialet för att producera Nd-Fe-B (står för ungefär 35%). Det finns hundratals fabriker som producerar Nd-Fe-B i Kina för närvarande och den årliga produktionskapaciteten av Nd-Fe-B av 1998 har nått 4000MT. Räknemaskiner beroende av efterfrågan på Nd (neodium) och Nd (neodium) legering av världen kommer att nå 3500MT fram till år 2000. Den inhemska efterfrågan för metallen Nd (neodym) kommer att 1000MT per år av år 2000. Kina är rikt på sällsynta jordartsmetaller reserve.Most länder behöver importera sällsynta jordartsmetaller element från Kina. 80% av sällsynta jordartsmetaller material i Japan är importeras från China.The marknaden av metall Nd (neodium) förändringar i marknaden av Nd-Fe-B.Currently den efterfrågan på permanent sällsynta jordartsmetaller magnet Nd-Fe-B i den internationella marknaden ökar med 12-15% årligen och den inhemska marknaden under 20%. Så marknaden av metall Nd (neodym) är också en ljus framtiden.

 
  E-mail: good@china--magnet.com

Head Office

Room No. 705-707, Tower A Century Holiday Plaza,
No. 9030 Shennan Rd., OCT, Nanshan District, Shenzhen , China .
Tel: (86)755 26923096
Fax: (86)755 26915592
 Copyright 2012 Kina Rare Earth Permanent Magnet Ltd Stone Rich Sight. All Rights Reserved